CONCEPT
CURATORI
EXPOZIŢII
ARTIŞTI
EVENIMENTE
LECTORI
EDUCAŢIE
REZIDENŢĂ
LOCAŢII
PARTENERI
COMPLEMENTAR
CONTACT
PRESA
DESPRE
     EN/RO
ART ENCOUNTERS    |    Aparență & Esență    |    3-31 OCTOMBRIE 2015    TIMISOARA | ARAD

piataunirii

Concept

Istoria artelor vizuale se desfășoară în jurul lucrărilor din trecut și al practicilor artistice actuale. Lucrarile de artă sunt documente condensate, de gândire, rațiune și de legătură emoțională cu realitatea și mediul social. Istoria artelor traduce astfel de documente în limbaj și teorie, în contextul faptelor istorice complementare. Încă din deceniul trecut, istoria artei occidentale continua să fie rescrisă și reformulată. Narațiunea unilaterală a istoriei artei bazată pe dezvoltarea pretins logică a Europei de Vest și a Americii de Nord este completată și modificată de multe povești despre evoluțiile paralele, bazate pe multitudinea sferelor culturale de pe planeta noastră.

[mai mult…]

curators

Rainald Schumacher & Nathalie Hoyos, curatori ai primei ediții Art Encounters

Experiențele de curatori ale lui Nathalie Hoyos includ activitatea curatorială la Sala Expozițională și de Artă a Republicii Federale Germane din Bonn, precum și la Belvedere în Viena, în calitate de consilier în politici culturale și strategii de dezvoltare a colecțiilor.

Rainald Schumacher a fost curator-șef și director al Colecției Goetz din München, Germania, totodată curator de artă contemporană la Sala Expoziționala și de Artă. A fost director al Galeriei Esther Schipper, Berlin și al Galeriei Barbara Gladstone, New York. A lucrat ca studio manager pentru Gerhard Richter în Köln, Germania.

[mai mult…]

map201509

Timișoara, locațiile Art Encounters [mai mult…]


Aplicația mobilă Art Encounters a fost realizată în cadrul unui parteneriat dintre Fundația Art Encounters și Universitatea Politehnica Timișoara, Centrul Multimedia (Diana ANDONE, Victor HOLOTESCU, Lucian TODOROVICI). www.cm.upt.ro

android apple


Fundația Art Encounters este o instituție culturală independentă, înființată în 2015, de către Ovidiu Șandor, colecționar de artă implicat activ în scena de artă contemporană din România, membru al Comisiei de Achiziții de Artă Est-Europeană si Rusă a Muzeului Tate Modern, Londra.

[mai mult…]footerlogo1 footerlogo3 footerlogo2TriadeRaiffeisenMun Aradelbaxmarehategan

Copyright © 2024 Timisoara Art Encounters - Toate drepturile rezervate. powered by infin